- Bu etkinlik geçti.
Bayramda Maçahel ve Karçallar
10/08/2019 - 16/08/2019
MACAHEL – KARÇAL En Doğu Karadeniz Gezisi –
(10 – 16 Ağustos 2019)
7 GÜN – 6 GECE
” İster TAM zamanlı, ister YARI zamanlı katılım olanağı ”
Bugüne kadar ki en EKONOMİK gezi..Üstelik nitelik ve zenginlik yönünden tartışılmaz..Detaylar aşağıda ,’)
BORÇKA KARAGÖL – MAÇAHEL – MARAL ŞELALESİ – EFELER – KAYALAR – GORGİT YAYLALARI – ÇUKUNET -KARÇAL DAĞI – YILDIZ GÖLÜ – BEYAZSU ve KLASKUR YAYLALARI –
” Bu bayram yine dolu dolu bir tatil, dolu dolu bir gezi, dinlence, eğlence, adrenalin dolu aktivite.. Hopa sahillerinde yüzeceğiz, Maçahel Göllerinde ve Şelalerinde serinleyeceğiz, Gorgit Yaylalarında doğa yürüyüşü yapacağız. Platoda dileyen Boulder Çalışması (kısa kaya tırmanışı) yapabilecek. Karçal Dağına zirve çıkışı yapılacak. İnsanını, Kültürünü, Yiyeceği-İçeceği-Ezgilerini, Coğrafyasını tanıyacaksınız..”
PROGRAM
10 Ağustos Cumartesi – Sabahın ilk saatlerinde hava limanındayız. Uçak için en uygun şu an Trabzon görünüyor. Alanda bekleyen aracımıza binip başlatıyoruz gezimizi. Dileyen hava ulaşımı yerine şehirler arası otobüs yolculuğunu(Trabzon, Rize, Artvin) da seçebilir. O zaman Borçka bölgesine direk ulaşmaları kafi. Zira güzergahımız istikametinde Borçka bulunuyor. Zamanın uygunluğuna göre Karagöl’ e uğruyoruz. Amaç gezimizin öznesi olan Maçahel diyarına bir an önce varmak ,’)
MAÇAHEL; Ülkemizin bu çok özel mekanı hakkında ne kadar yazarsak yazalım gene de oraları gereği kadar anlatabileceğimizi sanmıyoruz..Hani vardır ya sadece yaşanmalı, işte öyle bir yer. Macahel (Camili) Gürcü dilinde bilek anlamı taşır.. Bilek ve 5 parmağı, bu eşsiz mekanda 6 pare köyden meydana gelmiş büyük bir vadidir, kuzey doğusu Gürcistan ve Batum (özerk Acara bölgesi), batısı Karçal dağlarıyla çevrili bir mekandır.. Kış ayları karlı geçtiğinde Camili liler bu dağı aşamadıklarından alış verişlerini Batumi üzerinden yapmaktadırlar. Rivayet odur ki 500 ad. endemik bitkiye sahip bu yöre, ayı, tilki, çakal, domuz ve ceylan gibi yaban hayvanlarının yanı sıra, 150 yıllık gürgen ve çam ağaçlarını da barındırır.
En önemli gezilecek yerlerin başında gelen, MARAL Şelalesi 65mt. Ve Görgit yaylasıdır. 3200 mt. Tarihi bir bina olan Çukunet konuk evi sahibi sevgili Rıza, hazırlattığı yöresel yemeklerimizi yedikten sonra, vadiye hakim arka balkonda hem seyrine doyumsuz manzaranı keyfini çıkartıp hemde şarapları yudumlayarak güzel bir gecenin sohbetiyle dalacağı uykuya, zira artık biraz yürümek vaktidir..
11 Ağustos Pazar – Bugün rotamız Maral Şelalesi. Aracımızla yaklaşık olarak 2 saatlik bir yolumuz var. Tabi iklime bağlı olarak. Araçtan inip 1 saat yürüyüş sonrası yolumuz bitmiyor, şelaleye varmak için kayaların üzerine kurulmuş ağaç merdivenlerle 150 mt. İnişle varıyoruz vadi tabanına ve karşımızda bütün ihtişamıyla, ülkemizin benim bildiğim kadarıyla en yüksekten akan şelalesi , 65 mt. den düşen bu şelalenin suyu yere blok olarak değil adete sis olarak inmekte, suyun yatağı tam bir yağmur ormanı bitki örtüsüyle kaplı ve binbir türlü çiçekle bezenmiş durumda.. suyun dövdüğü zeminde meydana gelmiş göl serinlenmek için fantastik bir görüntü sunmakta. Aman mayolarınızı ve fotoğraf makinanızı unutmayın. (hava yağmurlu olması durumunda aracın çıkamadığını varsayarsak yaya olarak 3 saatlik bir yürüyüş demektir.)
12 Ağustos Pazartesi – Bugün yolumuz biraz uzun. Yediklerimizi eritmenin zamanıdır, istikamet GORGİT Yaylası. Adı üstünde görmeden gitme demektir, sabah kahvaltısı sonrası çıkıyoruz yola, Macahel vadisinin manzarası eşliğinde kah tepeye çıkarak, kah vadi tabanına inerek 1 saat sonra Efeler köyüne varıyoruz, araçla gidilecek son durak. Araçtan inip kısa bir hazırlıktan sonra koyuluyoruz yola. Rotamız; genellikle rampa zaman zamanda dik bir yol, gözünüzü korkutmak istemiyorum, ama gerçekten görülesi bir yer burası. Tipik bir yağmur ormanları iz düşümünü yaşatıyor herkese, yaşlı çamlar, binbir türlü çiçekler, çağlayarak akan sular, sisler güneş her şeyi yaşıyoruz yol boyu. Dinlenerek yürüyeceğiz zamanımız çok olacak, hatta yeterli zaman kaldığında ve kendine güvenenler yayladan sonra zirve bile yapabilirler 3200 mt. Kalanlar da bana takılıp harika bir şelale olan Beyaz su ya gelirler. Burada yol boyu dağ çileği toplayıp ters lalelerin fotoğraflarını da çekebilirler. Yani kendimizi eğlendirecek birçok faaliyet olacak. Geceyi burada geçireceğiz, içeride soba yanarken isteyen soba başında miskinleşebilir, isteyen de manzaraya nazır yemeğini yiyerek gecenin ve manzaranın keyfini çıkarır.. Burada elektrik yok, yataklar oldukça temiz ama ranza usulü olmasına rağmen burada hala gelenlere misafir gözüyle bakılması sizi şaşırtmasın. Geceye damgasını vuracak olan kamp ateşi sanırım herkesin yorgunluğunu toprağa gömeceği günün finalini oluşturacaktır.
13 Ağustos Salı – Sabah kahvaltı sonrası yola koyuluyoruz, istikamet Efeler köyü. Bu kez işimiz kolay, hep iniş var yorgun olmayacağız onun için kendimizi germeyeceğiz, dönüş yolunda, aklımızı zorlayacak büyüklükte gürgen ve kayın ağaçlarının bulunduğu özel koruma alanı olan ormanı gezebiliriz, kartal yuvası yükseklikte bulunan kafeyi ziyaret eder tepeden vadiyi izlemenin keyfini sürebiliriz.
14 Ağustos Çarşamba – Sabah erken kalkıyoruz. Zira yolumuz uzun. Borçka’ ya inip oradan Karçal bölgesine geçiyoruz. Yaylanın en güzel bölgesine kampımızı atıp, çadırlarımızı kurup, çevreyi gezentiliyoruz..
15 Ağustos Perşembe – Zirve yürüyüşü için erken saatlerde hareket başlıyor.. Dağın tırmanış kısmına geldiğimizde teknik çıkış isteyenler hemen emniyet kemerlerini takıyor. Bu çıkışın perestijli bir tırmanış olduğunu bilin. Karçallar ülkenin en kuzey doğusunda yer alan görkemli bir yapıya sahiptir. Gözden ırak amma, gönülden değil ,’)
16 Ağustos Cuma – Ayrılık vakti.. Son hazırlıkları yapıp, ülkemin bu yeşil cennetini arkada bırakıp, dönüş yolculuğuna geçiyoruz..Tabiki söz, yolumuz yine düşecek …
GETİRİLMESİ GEREKENLER : Eşyalarınızı bavul ya da benzeri şeylerle değil mümkün ise sırt çantasıyla taşıyınız. Yanınıza kazak ya da kalın bir polar alınız, baton, düdük, kafa feneri, güneş gözlüğü ve kremi, fotoğraf makinası, mayo, havlu, kullandığınız ilaçlar, su geçirmez bot ve yedek ayakkabı, su geçirmez üstlük‘ ü unutmayınız. Hatta varsa 25 lik bir çanta alın ki günlük olarak kullanabilesiniz…
ÜCRETLENDİRME :
Kişi başı …. Lira. Resmi Üyelerimize … Lira.
(Bu rakamlar en az 10 kişi maliyeti için hesaplanmıştır)
DAHİL OLANLAR : Bayram süresince(5 gün 4 gece) Konaklamalar, Kahvaltı ve Akşam Yemekleri, Ara Transferler, Rehberlik ve Acenta-Sigorta..
DAHİL OLMAYANLAR : Trabzon ve Hopa’ ya Uçak ulaşımı. Artvin, Rize ve Trabzona Şehirler arası Otobüs ulaşımı. Konaklama dışındaki yeme-içme ve alışverişleriniz.. Bayram çarşamba günü bitiyor. Konaklama, kahvaltı, akşam yemeği ve transfer sadece bu süre için geçerlidir. Ek olarak koyduğumuz son 2 gün için konaklama, yeme-içme ve transfer ekstra olarak size yansıyacaktır. Dileyen son 2 geceyi çadırında kalarak konaklama masrafını bertaraf edebilir..
BİLGİ: +90 555 318 8029
Etkinlik Künyesi
Etkinlik Koordinatörü: | Sönmez ERKAYA |
Kontenjan: | 25 Kişi ile sınırlıdır. |
Katılanlar: | 24 |
Yer: | Maçahel ve Borçka |
Ulaşım
Gerekli Malzemeler
Uyarılar
Bungalow odalarda klima(sıcak-soğuk), duş ve wc vardır. Çadırda kalanlar ise pansiyonun ortak duş ve wc’ lerini kullanabilecektir.
– Bungalow Oda, Ulaşım, Transferler,Kahvaltı ve Akşam Yemeği, Günlük Aktiviteler ve Rehberlik dahil.
– Çadır Konaklama, Ulaşım, Transferler, Kahvaltı ve Akşam Yemeği, Günlük Aktiviteler ve Rehberlik dahil.
***ETKİNLİKLERDE TEK SORUMLU REHBERDİR.REHBERE FAALİYETE KATILANLARIN UYMASI ZORUNLUDUR.REHBERİN GEREKLİ GÖRMESİ DURUMUNDA FAALİYET SEYRİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILABİLİNİR.
KATILIMCILARIMIZIN BUNLARI KABUL EDEREK KATILIM SAĞLADIKLARINI BİLMELERİ GEREKMEKTEDİR.***
Tüm katılımcılarımızın, daha sonra sizlere duyurulan saatlerinden 10 dk öncesinde duraklarında olmaları rica olunur.
Etkinlik ile ilgili:
Etkinlik ve duyurularımız ticari amaçlı olmayıp, gönüllülük ve masraf paylaşım esası ile yapılmaktadır. Etkinliklerimiz bireysel faaliyetler kapsamında olup kişinin kendi sorumluluğu kendine aittir. Faaliyetlere sağlık sorunu olmayan herkes katılabilir. Hastalık ve ilaç kullanan katılımcılar önceden faaliyet koordinatörüne bilgi vermelidirler. Faaliyetlerimizdeki müşterek maliyetler, katılımcılara eşit paylaştırılmak sureti ile katılım ücreti oluşturulmaktadır. Bu etkinlikler doğa sporu etkinlikleri olduğundan diğer geziler gibi zamanlı planlamalara bire bir uygulanmayabilir. Başlangıç bitiş saatleri trafik ve hava koşullarına göre değişiklikler arz edebilir. Katılımcılarımızın doğaya çıktıklarını ve doğal risklerin olduğunu bilerek faaliyetlere katılmaları gerekmektedir.(sel,yangın,yıldırım düşmesi,yabani hayvan,yön kaybetme vb.) Faaliyetlerde Tek
yetkili ,giderken araca bindiğinizden faaliyet sonu araçtan inene kadar faaliyet lideridir. Faaliyetlere katılan katılımcılar yukarıdaki konuları kabullenmiş sayılacaklardır.
Önceki Etkinlik Fotoğrafları
KAYIT İÇİN :
Aşağıdaki form aracılığıyla kayıt yaptırmalısınız. Facebook’dan katılım ibaresini seçmeniz yeterli değildir.
Unutmayın siteye “üye olmak” ayrı, “etkinliğe kayıt” olmak farklı. Bir kere kayıt için istenen bilgileri girdiğinizde, sistem bir sonrakinde sizi tanıyor.
ŞİMDİDEN KEYİFLİ AKTİVİTELER
KLOSDAG İHTİSAS KULÜBÜ
Söylemek istediğiniz bir şey mi var?